Web v červnu

Tak je červen za námi. Událostí poměrně hodně. Nyní tedy vstupujeme do období „okurek“, jak vždy říká někdo z novinářů. No, já novinář nejsem i když přináším informace ze zákoutí modelařiny a samozřejmě také „z maintreamu“ jak je moderní říkat.

Ta zákoutí modelařiny mě hodně baví ale je jasné, že ne každý se chce takovému tématu věnovat. Proto je důležitá pestrost. Jenže, když se podívám co se čte na našem webu je to jinak 😊

Takže co nás zajímalo v tomto měsíci nejvíce? Jak dopadla hitparáda?

Nejvíce vás zajímala reportáž z Mistrovství Evropy. Jirka Hruška psal denně, co zažil, co viděl a jak se létalo. Podložili jsme to fotografiemi našich kolegů a samozřejmě i Jirky Hrušky. Nakonec i výsledky byly dostupné na oficiálním webu mistrovství. Takže v přehledu vidíte, že tyhle reportáže neměly konkurenci.

Podívejme se na návštěvnost webu, ta stoupala právě díky informacím z ME.

Jako admina tohle vždy potěší. Návštěvnost není ovlivněna útoky nějakých prevítů, protože jako zázrakem se nám v tomto období vyhnuli. Asi měli jinou práci, například ŘSD a nějaké weby státní zprávy.

Tak co jsme na webu ukázali. Kromě výsledků v Lipencích a zmíněné ME jsme ukázali modeláře z hádanky. Zveřejnili jsme výsledky Korespondenční soutěže. Pak jsme měli článek o 531 a tématu dárce křídla Experimentální RC A2, ukázali jsme model z korespondenčky a byl z Austrálie a ještě upozornili na nové modely v přehledu modelů v žehrovské badatelně. Myslím, že toho opravdu nebylo málo.

Tak, a co nás čeká. Čeká nás článek, druhý díl seriálu „Období krátkých nosů“, konečně to video co jsem natočil již v květnu a neustále jej slibuji a neukazuji. Pak tam mám ještě jeden model A1, což v našich webových končinách je neobvyklé. Takže se můžete těšit.

Tak abych ještě to celé něčím doplnil. Jako vždy. Tak mám tady jednu fotku. Byl jsem v jednom antiku, podívat se na nějaký nábytek. Občas se tím člověk zabaví a hlava si odpočine od práce či modelařiny. Narazil jsem na tohle.

Znalci zajásají, ano je to jeden z typů přídavné nádrže například pro Migy 15. Zklamu vás, byla již prodaná a čekala na odvoz. Odtud to není vidět, ale byla prodávaná jako vzducholoď, z druhé strany k tomu byl koš s vrtulí😊

Jirka Hruška mi poslal dvě fotky, když čekal na odlet svého stroje. Dramatický podvečer s blížící se bouřkou.

Ta druhá je ještě úžasnější

Mám rád takové scenérie.

No a teď přemýšlím, zda vám dát nějakou pěknou hádanku. Je vidět, že vás hádanky stále baví. Tak sáhneme do archívu a vytáhneme barevnou fotku. Ona to nebyla fotka, byl to diapozitiv a našel jsem jej na dně jedné krabice. Mimochodem tam byl i negativ z Maďárska, ta známá fotka Čížek-Matvejev a Benedek. No a mezi tímto zde byla barevný diák.

Otázka zní, co je to za model co drží Vláďa Horák v ruce? Mimochodem je zde poprvé vidět původní barevná úprava modelu. V plánu v modeláři nebylo nikdy popsáno, jak byl model barevně upraven.

Tak se mějte krásně, užívejte léta a občas koukněte na moje snažení na webu.

Jirka Hloušek jako admin