Pohled do dílny – díl třetí

Tentokrát se podíváme co dělá Franta Brož, se kterým jsme se domluvili na dalším dílu série článků „Pohled do dílny.“ Doufáme, že se článek bude líbit.


Jak to dělám já?

Situace nás přiměla být přizpůsobeni stavu, který nastal. Věk a zdraví je jen jedno. Využívám tedy hezkého počasí k přípravě zahrádky na jaro. Ostatní čas trávím v podkrovní dílničce. Před deseti lety vyhořela. Viz IL 119.

Letos jsem začal opravou modelu DG-42 po Vláďovi Valentovi, když s ním chtěl zničit garáž na Lánech a model rozšlapat. Podařilo se (Vláďa garáž nezničil pozn. editora) a už vzlétl.

Další byla oprava modelu Letná 56, ten jsem zničil na MČR na Rané včetně rozlámaného motoru Letná. Ulomené patky válce jsme lepily, ale první výbuch motoru vystřelil válec jak špunt od šampusu. Je tedy v opravě, a jelikož model už je hotový čekám jenom na svařený motor, abych stačil odlétat sezonu Classic Texaco.

Postavil jsem nový model Vega 5, přibude do skupiny elektrogumáků. První zálet a úprava úhlů seřízení proběhla. Vyměnil jsem motor v Pegasus na 3548/4 a upravil kryt s maketou spalováku.

Bývalý dětský pokoj je skladištěm modelů. Sluka, Káně, P-Jerri, Kondor, Junior 1958, KL-61, Satyr, Le Vibrant, Vega 3, AM-40-2, Rytmus, REX, Lanzo Bomber, Jerri, Fulmen a Farda A2. K tomu mi Vl.Valenta dal Čechii, která mu v kostře ležela třicet let na skříni. Dodělat chybí i maketa Cesna 150. Tak teď už jenom zbývá si to ve zdraví užívat.

Snad to nejhorší už pomine a budeme moci opět zasoutěžit. Jinak čekám, kdy začne tráva růst, abych mohl upravovat plochu modelářského letiště na Lánech. Když už je tato situace, využijte ji ke stavbě nových modelů.

Přeji hlavně zdraví.

Letu zdar Franta Brož